кулча — [کلچه] 1. нони гирдаи начандон калони танӯрӣ, ки бештар аз орди гандум бо ширу равған мепазанд: кулчаи равғанӣ, кулчаи ширмол, кулчаи қандин (қандӣ) 2. нумератив дар шумори собун ва ашёи одатан гирда ё шабеҳи он; кулӯла, лӯнда: кулчаи собун, як… … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ
кулчақанд — [کلچه قند] хӯр. кулчаи махсуси ширине, ки қаннодон тайёр мекунанд … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ
Шакароб — Состав: 200 250 г зелени лука (или 4 5 луковиц) 4 6 стаканов зелени кинзы, базилика, петрушки, чабера (поровну) 1 стручок красного перца 2 стакана сметаны 1 2 лепешки «кулча» 2 ч. ложки соли … Большая энциклопедия кулинарного искусства
Тахтаганова, Алия Асановна — род. 3 апр. 1950 в Намангане. Композитор. В 1980 окончила Ташкентскую конс. по кл. композиции Ф. М. Янов Яновского. Соч.: для женского и дет. хора, солистов и симф. орк. Летняя кантата (сл. сов. поэтов, 1980); для дет. хора и симф. орк. кантата… … Большая биографическая энциклопедия
ШАКАРОБ — Таджикский суп, приготавливаемый без варки. Состоит из зеленого лука, кинзы, базилика, петрушки, чабера, взятых примерно поровну и мелко нарезанных. Вначале они растираются с прибавлением соли и стручка красного перца в кашицу, а затем к… … Большая энциклопедия кулинарного искусства
шакароб — Таджикский суп, приготавливаемый без варки. Состоит из зеленого лука, кинзы, базилика, петрушки, чабера, взятых примерно поровну и мелконарезанных. Вначале они растираются с прибавлением соли и стручка красного перца в кашицу, а затем к ним… … Кулинарный словарь
кулича — [کليچه] ниг. кулча … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ
кулчабиҳӣ — [کلچه بهي] бот. навъи себи биҳӣ, ки шаклаш ба кулча монанд аст … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ
кулчапаз — [کلچه پز] пазандаи кулча … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ
шакарбеза — [شکربيزه] як навъ кулчақанд … Фарҳанги тафсирии забони тоҷикӣ